Låt bak/pizzastålet svalna innan du rengör det. Börja med att torka stålet rent med hushållspapper eller en torr mjuk trasa. För att avlägsna envis smuts kan du lägga den i blöt en stund. När du rengör bak/pizzastålet kan du använda en diskborste eller tvättsvamp. Det går bra att skrapa bort matrester med stålull, en metallskrapa eller en hård borste. Skölj bak/pizzastålet noga efter rengöring och torka det helt torrt. Förvara stålet på en torr plats för att undvika rostbildning.
Att tänka på
- Endast handdisk rekommenderas.
- Låt inte bak/pizzastålet självtorka eftersom det finns risk att rost bildas.
- Olja in ditt stål vid behov.
- För ett bättre rost- och smutsskydd kan det vara bra att underhålla och bränna in ditt bak/pizzastål med jämna mellanrum d.v.s. samma behandling som du gör före första gången du använder ditt stål.
- Stålet kommer att ändra färg vid användande och få en ny fin ytfärg.
- Ditt stål kan ha små repor (från tillverkningen) och fler kommer det att bli när du använder det.