Med ett pizzastål bakar du den perfekta pizzan. På bara några minuter får du en pizza som är lika god som på restaurang. Pizzan får en knaprig gyllenbrun botten då pizzan gräddas både uppifrån och underifrån. Pizzastålet lagrar värme så det går bra att baka flera pizzor på raken.
Såhär gör du
- Placera pizzastålet på ett ugnsgaller i den övre delen av ugnen. Värm stålet på maxeffekt, varmluft eller grilläge, i 40-60 minuter.
- Gör pizzadegen eller använd färdig deg.
- Förbered fyllningen.
- Baka ut pizzadegen på ett mjölat underlag. På med favoritfyllningen.
- Skjut in pizzan med hjälp av en pizzaspade och stäng ugnsluckan. När du gräddar pizzan ska du ha på övre grilläge.
- Efter bara några minuter är din pizza färdig att äta. Ät och njut!
Tips
- Använd en pizzaspade när du skjuter in pizzan i ugnen och när du ska ta ut den. Proffsen rekommenderar en pizzaspade i trä när du ska skjuta in den och en pizzaspade i stål när du ska ta ut den.
- Om pizzadegen är för degig fastnar den lätt på pizzaspaden. Se därför till att degen har ett bra glid.
- Bra grillvantar eller grytlappar är bra att ha till hands.
- Tänk på att det är extremt varmt så var försiktig och passa barn och djur.
- Du kan laga flera pizzor på raken!